Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Evenemanget We are Sthlm pågår för fullt i Kungsträdgården i Stockholm. I år är fler poliser och annan säkerhetspersonal på plats och nytt är att även övervakningskameror sätts upp. Bilden togs under fjolårets festival.

Sex gripna efter ungdomsfestival

Tre fall av sexuellt ofredande, tolv narkotikabrott, misshandel, våld mot tjänsteman och fyra brott mot knivlagen. Sex personer har gripits och polisen har fått kännedom om 29 anmälningar med koppling till ungdomsfestivalen We are Sthlm under gårdagen.

Sex personer har gripits vilket är fler anmälningar än de andra festivaldagarna. Men det är samtidigt något polisen räknat med, eftersom fredagen och lördagen lockar fler lediga ungdomar. Festivalen, som pågår i centrala Stockholm i veckan, betraktas ändå som lugn av polisen.

- Vi tycker att det har gått städat till, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen, till TT.

Många av anmälningarna och två gripanden gäller narkotikabrott. Enligt polisens hemsida har narkotikahundar i den offentliga miljön varit ett framgångsrikt arbetssätt.

Tre fall av sexuellt ofredanden anmäldes under fredagskvällen och två gripanden har skett i samband med det har gjorts. Två andra misstänka fall av sexuellt ofredanden ska ha ägt rum under tisdagen, festivalens första dag.

I fjol väckte det höga antalet sexuella ofredanden under festivalen stor uppmärksamhet. Då anmäldes totalt 50 fall.

Med en kväll kvar av är polisen ändå försiktigt säkra på att årets festival varit den lugnaste hittills. En förklaring kan vara den ökade vuxennärvaron.

- Vi tycker absolut att det har gått bra. Min uppfattning att det är fler vuxna på plats och det tror jag vi kan tacka arrangören för och alla volontärer, säger Mats Eriksson.