Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

L-partiledaren Nyamko Sabuni gjorde ett ärende i Täby Centrum den 19 december. Arkivbild.
L-partiledaren Nyamko Sabuni gjorde ett ärende i Täby Centrum den 19 december. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Sabuni besökte Täby C – dagen efter skarpare råd

Hård kritik har riktats mot statsminister Löfven (S) som besökte en galleria i Stockholm. Nu framkommer att även Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni var ute i julhandeln i Täby centrum – dagen efter att skarpare restriktioner meddelats.

Nyamko Sabuni krävde i sitt jultal ett tydligare ledarskap när det kommer till hanteringen av pandemin på nationell nivå.

Hon har också kritiserat regeringen och sagt att man fallerat i att få en fungerande strategi om att isolera äldre och kontrollera smittspridningen.

Snabbt ärende

Den 18 december kom regeringen med striktare råd för att minska smittans framfart. Trängsel får inte förekomma på gym och i butiker, och statsminister Stefan Löfven sade på en presskonferens att han tror att alla i Sverige förstår allvaret.

Ändå besökte Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni Täby Centrum, norr om Stockholm, den 19 december. Enligt uppgifter till TT köade hon utanför en butik.

Liberalernas pressekreterare Mattias Holmqvist svarar varför Sabuni var ute i julhandeln en dag efter de skarpare råden:

"På Täby C finns hennes närmsta apotek och livsmedelsbutik för postutlämning. Hon gjorde ett snabbt ärende och lämnade köpcentrat direkt efter", skriver han i ett sms.

"Jag höll avstånd"

I ett inlägg på Facebook på tisdagskvällen kommenterar Nyamko Sabuni att centrumet, där hon sköter sina vardagliga ärenden, bara ligger ett par minuter från hennes hem.

"Jag försöker samla flera ärenden för att hålla nere antalet besök. När jag väl är där ser jag till att vara effektiv och snabbt ut. Såklart håller jag avstånd samt följer övriga smittskyddsrekommendationer som regeringen och myndigheter utfärdar."

Nyligen avslöjade SVT Nyheter Skåne att migrationsminister Morgan Johansson (S) julshoppat på ett köpcentrumet Nova i Lund i mellandagarna, och Expressen avslöjade att statsminister Stefan Löfven besökt Gallerian i Stockholm – två dagar efter att han själv meddelat de skarpare restriktionerna.

Niklas Svahn/TT