Reklamkampanjen vid Chalmers uppmanade studenter att dejta rika män mot betalning, i stället för att ta studielån. Arkivbild.
Reklamkampanjen vid Chalmers uppmanade studenter att dejta rika män mot betalning, i stället för att ta studielån. Arkivbild.

S-kvinnor polisanmäler sugardating

Två sajter som gör reklam för så kallad sugardating polisanmäls av Socialdemokraternas kvinnoförbund, S-kvinnor.

ANNONS
|

S-kvinnor gör bedömningen att sajterna och deras reklam är en form av koppleri, eller anstiftan till brott mot sexköpslagen. Om polisanmälan inte leder till en fällande dom, tänker förbundet arbeta för att lagen ändras.

En av sajterna blev nyligen uppmärksammad för sin reklamkampanj vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Reklambilden visade en kvinna i bh, och texten föreslog att "dejta en sugar daddy" för att slippa ta studielån.

- Väldigt utstuderat, säger Carina Ohlsson om att reklamen riktats till studenter vid starten av höstterminen.

ANNONS

- När man tittar på sajterna, de unkna rollerna som man vill klassa in människor i, det hör inte hemma vare sig på några sajter, utanför lärosäten eller i samhället i övrigt. Det är ett grovt sexualiserande av det offentliga rummet, tycker S-kvinnors ordförande.

Chalmers studentkår har också polisanmält kampanjen vid högskolan. Studentkåren ingår även i en rad av anmälare som vänt sig till Reklamombudsmannen om kampanjen.

TT

ANNONS