Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen har utfärdat ett rikslarm efter en flicka, hemmahörande i Bohuslän, som försvunnit. (Arkivbild) Bild: Lasse Edwartz
Polisen har utfärdat ett rikslarm efter en flicka, hemmahörande i Bohuslän, som försvunnit. (Arkivbild) Bild: Lasse Edwartz

Rikslarm utfärdat efter försvunnen flicka

En flicka i tioårsåldern är försvunnen och ett rikslarm har utfärdats. Flickan är hemmahörande i Bohuslän och lämnade frivilligt hemmet under onsdagskvällen, och polisen är inte av uppfattningen att hon blivit bortrövad.

En tioårig flicka eftersöks i hela landet efter att ett rikslarm utfärdats. Till Bohusläningen bekräftar polisen att flickan är från Bohuslän. Flickan försvann från sitt hem under onsdagskvällen, uppger kommissarie Annette Timm Preinfalk.

– Vi vet bara att hon frivilligt har lämnat hemmet för att möta någon som hon åker med. Hon har inte med våld blivit förd från hemmet, säger hon och fortsätter:

– Vi vet inte om hon har lämnat med bil, eller om hon har tagit bussen. Vi vet inte hur hon har kommit därifrån.

Flickan är placerad av socialtjänsten och bor därför inte med sina föräldrar. Anhöriga har sagt till polisen att de inte hört av flickan sedan hon lämnade hemmet på onsdagskvällen.

– Vi har inte hunnit samla ihop alla bitar ännu. Huvudsaken är att hon blir efterlyst. Vi jobbar på ärendet, hur och vad vi gör kan jag inte gå in på, men det är klart att det är prioriterat.

I nuläget går inte polisen ut med signalement eller bild på flickan till allmänheten.

– Det får inte låta som att hon är bortrövad, den uppfattningen har vi inte. Hon är placerad av socialtjänst av en anledning, och det kan inte vara lätt för en tioåring heller att vara ifrån sina föräldrar, säger Annette Timm Preinfalk, och fortsätter:

– Folk vet inte vad vi vet, och vi kan inte berätta allt. Men vi är måna om att få tag på henne.

Under fredagsmorgonen fortsätter arbetet med att hitta flickan enligt polisens presstalesperson i region Väst.

– Vi har inga uppgifter på att hon ska ha lokaliserats ännu, säger Peter Adlersson.