Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Region Halland på plats i Almedalen

Region Halland är på plats och på onsdag ska företrädare från Halland prata om infrastruktur och vård.

Bostadsbyggandet är ett område som fullkomligt exploderat under detta årets politikervecka. Det som är större är näringsliv, hållbarhet och vård och omsorg. Årets schema är som vanligt proppfyllt av seminarier och evenemang. Många kommuner och regioner satsar varje år på att synliggöra sig själva. Detta gäller även för Region Halland som valt att arrangera seminarier för andra året i rad.

Åsa Vääräla, kommunikationsstrateg på Region Halland och projektledare för Region Hallands medverkan i Almedalen, hoppas locka många till samtal under onsdagens seminarier. Hon hoppas att regionen ska kunna påverka i de frågor som är viktiga för Halland.
– Almedalen är en bra arena för att samtala med varandra, bredda perspektiv och diskutera lösningar kring svåra frågor, säger hon.


Onsdag är regionens dag

Onsdagen den 5 juli har regionen ett fullspäckat schema där de viktigaste frågorna och utmaningarna ska diskuteras. De tre temana för dagen är vården med patientfokus, digitala lösningar i offentlig verksamhet samt bostadsbyggande och bättre infrastruktur för de som pendlar med tåg över länsgränsen.
– Detta är några av Hallands knäckfrågor som vi behöver arbeta tillsammans kring för att hitta de bästa lösningarna, säger Åsa Vääräla.

Samverkan och perspektiv 

Samverkan och perspektiv är några av regionens ledord under Almedalen. Åsa Väärläla menar att Region Halland vill skapa dialog och delaktighet kring seminariets olika frågor. Man vill gå ifrån det traditionella sättet att hålla ett seminarium där man som publik får komma med åsikter i slutet. Här ska även deltagarna få vara aktiva och ta plats under diskussionen. Denna satsning är ny för i år.
– Det är unikt för Almedalen då de flesta seminarium är traditionellt uppbyggda. Vi vill skapa dialog där nya synsätt och möjligheter lyfts fram och fler lösningar kan hittas, säger hon.