Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra personer har gripits och anhållits tidigt på onsdagsmorgonen efter en polisinsats i Borås. Det är misstänkta för försök till mord och medhjälp till försök till mord. Arkivbild.
Fyra personer har gripits och anhållits tidigt på onsdagsmorgonen efter en polisinsats i Borås. Det är misstänkta för försök till mord och medhjälp till försök till mord. Arkivbild. Bild: Bertil Ericson/TT

Polisen: Vi tror vi har gripit gärningsmannen

Fyra personer anhölls tidigt på onsdagsmorgonen efter en polisinsats i Borås. Det är misstänkta för försök till mord och medhjälp till försök till mord.
– Vi tror att gärningsmannen finns bland dem vi gripit, säger Lars Björklund, förundersökningsledare för polisområde Älvsborg till TT

Ärendet handlar om en skjutning på en frisersalong i Borås i mitten på september då frisören sköts i benet när han försökte kasta sig i säkerhet inne i salongen. Måltavlan tros ha varit en kund med kopplingar till kriminella gäng.

– De fyra männen har kopplingar till kriminella nätverk i Borås, säger Lars Björklund.

Flera husrannsakningar

De fyra männen greps efter att polisen genomfört ett antal husrannsakningar i Boråsområdet. Männen är mellan 17 och 25 år.

Det är ett omfattande utredningsarbete som lett fram till att de fyra personerna nu anhållits. Närmare 500 förhör och andra utredningsåtgärder har hittills genomförts.

Polisen lägger pussel

– Det blir ett pussel med vittnesiaktagelser och vittnesförhör tillsammans med analyser av telefoner och andra saker som har lett fram till det här, säger Lars Björklund.

De som gripits är inte samma fyra personer som greps samma dag som skjutningen ägde rum.

– Men de fyra är fortfarande intressanta i utredningen, säger Lars Björklund.

Rättelse: I tidigare version av texten uppgavs att fem personer sitter frihetsberövade. Rätt uppgift är fyra.