Polisen misstänker: Förberedde kidnappning från hustak

Polisen i Malmö larmades till ett höghustak under natten mot torsdagen. På plats fann man rånarluvor, elpistol, buntband samt repelleringsutrustning - som polisen misstänker skulle användas till en kidnappning från taket.

ANNONS
|

Det var strax före klockan 02 natten mot torsdag som en väktare slog larm sedan han sett ett antal personer röra sig uppe på ett tak till ett 17-våningshus i Malmö.

– När vi kommer till platsen hittar vi inga personer, däremot en väska som innehöll bland annat rånarluvor, buntband, elpistol och repelleringsutrustning, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral till GP.

Repelleringsutrustning används för att med hjälp av rep klättra ned för exempelvis väggar. Polisen arbetar utifrån hypotesen att planen varit att i kidnappa någon person i den aktuella fastigheten.

–Vi misstänker att planen varit att ta sig ner mot någon balkong och ta sig in i huset den vägen. Därför rubricerar vi händelsen som förberedelse till människorov, säger Jerker Olsson, stationsbefäl vid polisen i Malmö, till Sydsvenskan.

ANNONS

Förberedelse till människorov

På plats kunde polisenockså konstatera att luckan för att komma upp på taket var uppbruten. Polisen har tagit utrustningen beslag och säkrat spår på platsen. Ärendet rubriceras som förberedelse till människorov.

I nuläget finns varken någon målsägande eller misstänkt. Polisen känner heller inte till att det ska finnas någon hotbild mot någon av de boende i huset.

– Men förberedelse till människorov är allvarligt och om man hittar handfängsel och buntband finns det anledning att sätta den rubriceringen, säger Jerker Olsson.

ANNONS