Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Polisen gillrade fälla för misstänkt utpressare

Den 20-årige mannen trodde att han lyckats utpressa målsägaren på ett stort belopp – men gick i själva verket rakt i polisens fälla. Nu åtalas han för flera brott, rapporterar Sydsvenskan.

Det var en kväll i oktober som en man var hemma i sin lägenhet med sin flickvän när det plötsligt ringde på dörren.

När han öppnade dörren stormade två män in. Efter att ha slagit och hotat målsäganden med ett pistolliknande föremål tvingade de honom att betala 150 000 kronor, en summa som skulle betalas en vecka senare.

Om han inte gjorde som männen sade skulle de döda både honom och hans son, hotade de.

Men när det var dags för överlämning av pengarna veckan därpå hade mannen – trots gärningsmännens varning för detta – kontaktat polisen, som gillrat en fälla.

Målsäganden kastade, i enlighet med den falska överenskommelse han träffat med utpressarna, ut en väska som skulle innehålla pengarna. Kort därpå dök 20-åringen upp med en annan man, som hämtade väskan.

När de sedan skulle lämna platsen blev de gripna av polisen.

20-åringen åtalas nu för försök till grov utpressning, rån, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak. Han nekar till brott.

Mannen som var med vid upphämtningstillfället har i förhör nekat till att han kände till brottsupplägget och åtalas inte, medan den man som var med i målsägandens lägenhet inte har kunnat identifieras.