Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En polisanställd får behålla jobbet, men med löneavdrag, trots brottsmisstanke om försök till hundsmuggling. Arkivbild.
En polisanställd får behålla jobbet, men med löneavdrag, trots brottsmisstanke om försök till hundsmuggling. Arkivbild. Bild: Jeppe Gustafsson/TT

Polisanställd misstänks för hundsmuggling

En polisanställd ertappades med att försöka smuggla in hundar till landet i oktober, dessutom gick hon till jobbet med influensasymptom i november. Vid ett snabbtest visade det sig då att hon var covidsmittad. Den polisanställda kvinnan, som åtalas misstänkt för smuggelbrott, riskerade att bli av med jobbet, men i stället straffas hon med löneavdrag av 15 dagar, skriver Borås Tidning.

När kvinnan kom tillbaka från en utlandsvistelse i höstas stoppades hon i tullen. Hon ska då ha visat upp sitt tjänste-id flera gånger. Själv säger hon att hon gjorde det eftersom tyckte sig känna igen en tullanställd, medan arbetsgivaren menar att agerandet var olämpligt eftersom det kan uppfattas som att hon försökt påverka ingripandet.

Vad gäller coronasmittan så menar kvinnan att hon tidigare hade haft covid-19 och därför trodde att hon hade antikroppar och på så vis inte kunde smittas igen.