Privatpersoner sträckte in armarna in i en ambulans för att filma vid en dödsolycka i Glimåkra. Arkivbild.
Privatpersoner sträckte in armarna in i en ambulans för att filma vid en dödsolycka i Glimåkra. Arkivbild.

Polis vid dödsolycka hindrades av nyfikna

I samband med en svår trafikolycka i Glimåkra i Skåne försvårades räddnings- och sjukvårdsarbetet av nyfikna personer som filmade och fotade olyckplatsen på mycket nära håll.

ANNONS
|

En personbil med släp körde av oklar anledning in i en större stentrappa till ett bostadshus i Glimåkra i Skåne på torsdagseftermiddagen. Efter att ha suttit fastklämd transporterades den 59-årige föraren till sjukhus, där han avled av sina skador. I bilen fanns även två hundar som konstaterats döda.

Under räddningsarbetet samlades flera nyfikna privatpersoner runt olycksplatsen för att filma och fotografera. Polisen är mycket upprörd över människor som inte respekterar pågående räddningsarbete.

- De har även varit inne med armar och händer i ambulanshytten och fotograferat och filmat. Beteendet på plats har varit störande för polispersonalen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisen i region Syd.

ANNONS

Så sent som i helgen stördes polis och räddningsperson i sitt arbete vid två drunkningsolyckor när privatpersoner stod i vägen eller filmade med sina mobiltelefoner. Rickard Lundqvist tycker sig uppleva en ökning av beteendet.

- Jag skulle önska att man går tillbaka till sig själv när man är i en liknande situation. Då pratar jag om den som är skadad, inte om polis och räddningspersonal. De är i en yrkesroll och vi ska kunna ta en hel del, Men det hade underlättat om man respekterade professionell personal för det de säger och utför, säger han.

TT

ANNONS