Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blommor, ljus och hyllningar vid den plats där Eric Torell blev dödad av polisen. Arkivbild.

Polis misstänkt för vållande till annans död

En polis är misstänkt för vållande till annans död och två poliser misstänks för tjänstefel i den pågående utredning som rör dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell, rapporterar SR Ekot som hänvisar till handlingar som begärts ut från domstolen.

- Det är korrekta uppgifter och det framgår ju av den offentliga handling som ni har fått ut från tingsrätten, säger advokat Anton Strand, som företräder den polis som misstänks för vållande till annans död alternativt tjänstefel, till Ekot.

Åklagaren Martin Tidén, som inte vill bli intervjuad av Ekot, betonar dock att han ännu inte bestämt sig för om åtal ska väckas. Förundersökningen är i slutskedet och de misstänktas advokater har fram till den 6 mars på sig att gå igenom den och framföra synpunkter. Först därefter fattar åklagaren beslut om eventuellt åtal.

Eric Torell, som hade Downs syndrom och autism, sköts till döds av poliserna tidigt på morgonen den 2 augusti. Poliserna uppfattade det som att han bar ett vapen, men det visade sig senare vara en leksak.