Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är skolan som klantat till det, säger pappan till en flicka i den klass som skulle besöka en moské i Göteborg nyligen. Besöket ställdes in sedan det blev känt att lågstadieflickorna måste bära slöja. Arkivbild.

Pappa: Skolans fel att moskébesök ställdes in

"Det är skolan som klantat till det."

Det säger pappan till en flicka i den klass som skulle besöka en moské i Göteborg nyligen. Men besöket ställdes in sedan det blev känt att lågstadieflickorna informerats att de måste bära slöja.

- Det handlar absolut inte om hat, säger pappan till Göteborgs-Posten.

Han var en av dem som motsatt sig besöket på grund av otydlig information från skolan. Skolan hade informerat om besöket i ett veckobrev men inte skrivit något om att det fanns krav på att flickor ska ha slöja. Eleverna informerades om detta muntligen dagen före besöket.

- Vi är en genusmedveten familj och pratar mycket om jämställdhet. För oss kändes det inte bra att små flickor ska ha slöja, säger pappan.

Skolan arbetar nu för att arrangera ett nytt besök. Representanter för Göteborgs moské har sagt till bland annat SVT att det inte råder något sjaltvång för barn även om det stått så på deras hemsida.