Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trafikverket ligger efter med planeringen av banarbeten vilket gör att tågresor med SJ mellan Stockholm och Malmö i påsk går att boka först nästa vecka. Arkivbild.

Påskresenärer hos SJ får vänta med att boka

Den som försöker boka biljett med snabbtåget Stockholm–Malmö till påsk möts av kalla handen på SJ:s hemsida. Anledningen är att Trafikverket blivit klart med sin planering av banarbeten senare än utlovat. Men i nästa vecka ska bokningen fungera, enligt SJ.

"Ej valbar", är beskedet som möter den som på hemsidan försöker boka en resa med snabbtåget på den aktuella linjen från 18 april och framåt. Det innebär att den resenär som vill boka sin påskresa i god tid, får snällt vänta.

- Det ska inte vara så här. Men Trafikverket har inte varit färdigt med sin planering under framför allt vissa helger som påsk då det är stora och komplicerade banarbeten. Så då har vi inte kunnat släppa de avgångarna för försäljning eftersom det varit osäkert hur vi ska kunna genomföra dem, säger tillförordnad presschef Tobbe Lundell på SJ.

Väntar på besked

På onsdag den 13 februari kommer dock biljetterna att släppas, lovar Tobbe Lundell.

Samtidigt väntar SJ besked från Trafikverket om några andra stora trafikhelger till, bland dem Kristi himmelsfärd, innan dessa kan bli bokningsbara.

Flera större banarbeten samtidigt i kombination med ett hårt tryck på de svenska järnvägarna har gjort att Trafikverkets planering till SJ blivit senare än de utlovade 90 dagarna. Det är ingen överraskning för SJ, enligt presschefen på verket, Bengt Ohlsson.

"Otroligt komplext"

- Det är otroligt komplext och man har velat ha ut planen för hela Sverige samtidigt. Det är bara att beklaga men vi har inte lyckats bli klara i tid. Självklart ska vi se över arbetsgången, säger Bengt Ohlsson.

Banarbeten kommer att ske bland annat i den livligt trafikerade så kallade getingmidjan mellan Stockholm Central och Stockholm Södra, samt mellan Bålsta och Stockholm.