Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter flera månader har Sverige fått en ny regering. Trots turbulensen som har varit är opinionsläget i landet tämligen stabilt, visar DN/Ipsos januarimätning. Arkivbild.

Opinionsläget är stabilt

Efter flera månader har Sverige fått en ny regering. Trots turbulensen som har varit är opinionsläget i landet tämligen stabilt, visar DN/Ipsos januarimätning.

- Det är för tidigt att dra slutsatser om vilka konsekvenserna blir av förhandlingarna och regeringstillträdet. Det är först när politiken börjar realiseras som vi kan räkna med att kanske se opinionsförändringar, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker vid Ipsos, till Dagens Nyheter.

Socialdemokraterna hamnar på 30 procent. Det är en nedgång på två procentenheter jämfört med förra mätningen, men fortfarande över valresultatet på 28,3 procent.

Bland de övriga partierna bakom uppgörelsen tidigare i januari ligger Miljöpartiet stilla på 4 procent jämfört med mätningen i december medan Centerpartiet och Liberalerna ökar något till 8 respektive 5 procent.

Moderaterna får 18 procent. Det är oförändrat från förra mätningen. Sverigedemokraterna hamnar också på 18 procent, även det är oförändrat från december.

Kristdemokraterna backar något till 7 procent medan Vänsterpartiet ligger kvar på 8 procent.