Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fram till nu har det bara varit möjligt att få sitt utdrag ur polisens belastningsregister levererat på papper hem till sin brevlåda. Arkivbild.
Fram till nu har det bara varit möjligt att få sitt utdrag ur polisens belastningsregister levererat på papper hem till sin brevlåda. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Nu kan du få ditt brottsregister digitalt

Från och med nu är det möjligt att få sitt utdrag ur polisens belastningsregister levererat till sin digitala brevlåda.

Tidigare har det bara varit möjligt att få det levererat i pappersform hem till sin brevlåda.

"En arbetsgivares eller förenings kontroll av utdraget är en viktig del i att skapa en trygg och säker miljö för barn och ungdomar, i skolan, på fritiden och i andra sammanhang. Det är viktigt att kontrollen görs och att man har tydliga rutiner för det", säger Hanna Fjellborg, gruppchef på polisens rättsavdelning, i ett pressmeddelande.

Det är däremot bara "tomma" utdrag, det vill säga utdrag som inte innehåller några belastningar, som kan levereras digital. Belastningstyngda utdrag kommer även i fortsättningen att levereras fysiskt.

För att arbetsgivare och föreningar ska kunna kontrollera de digitala registerutdragens äkthet har polisen upprättat en kontrolltjänst på sin hemsida.