Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson, Johan Pehrson, vill att regeringen skjuter till ännu mera pengar i nästa års budget.
Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson, Johan Pehrson, vill att regeringen skjuter till ännu mera pengar i nästa års budget.

Nu får Kriminalvården mer pengar

Regeringen tillför drygt 300 miljoner kronor till Kriminalvården i år. De vill att fler personer anställs på Sveriges häkten och anstalter. Detta eftersom allt fler döms och får längre fängelsestraff, rapporterar SVT Nyheter.

ANNONS
|

Johan Pehrson är ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna och han menar att Kriminalvården är under stark press.

- Det börjar bli fullt på anstalter och i häkten, säger han till SVT.

I vårändringsbudgeten som regeringen har förhandlat fram med Centerpartiet och Liberalerna, vill regeringen öka anslaget med 335 miljoner kronor i år. Det ska bland annat täcka de ökade kostnaderna som Kriminalvården fått sedan de tog över ansvaret för transporterna som tidigare sköttes av polisen.

ANNONS

- Pengarna ska också gå till att bemanna upp häkten och fängelser som går för högtryck med tanke på den starka tillströmningen av nyintagna, säger Johan Pehrson.

Han tror dock inte att satsningen räcker för att täcka upp det ökade behovet av fängelseplatser. Därför behövs det ytterligare tillskott i budgeten redan nästa år.

- Det finns ett stort behov av långsiktiga investeringar och helt nya anstaltsplatser.

TT

ANNONS