Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

– Vi har brustit, säger Muf-ordföranden Benjamin Dousa till DN. Arkivbild.

Muf-trakasserier kända i ledningen

Flera medlemmar runt om landet vittnar om hur Moderata ungdomsförbundet länge haft problem med mobbning och sexuella trakasserier i det egna förbundet. Nu skriver DN att förbundsordföranden, Muf-ledningen och Moderaterna kände till minst ett av fallen – utan att vidta tillräckliga åtgärder.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar tre unga kvinnor och en man att de blivit utsatta för övergrepp och mobbning av sina förbundskamrater. Trots att högsta ledningen fått information om händelserna har få åtgärder vidtagits, skriver DN.

I slutet av juli berättade 18-åriga Alice Sigfridsson, distriktsordförande för Muf Kalmar, hur hon som 14-åring utsattes för sexuella övergrepp av en äldre partikamrat.

Enligt DN:s undersökning närvarar mannen dock fortfarande på Muf- och Moderatevenemang, han har lyfts fram på officiella sociala mediekonton tillhörande Muf i kampanjsyfte samt blivit invald i styrelsen för en moderat partiförening. Detta trots att han efter en internutredning 2017 blev tillsagd att inte närvara på förbundets aktiviteter eller ha förtroendeuppdrag inom förbundet, skriver DN.