Medlemmar i Muf utanför SVT-huset i samband med en partiledardebatt. Personerna på bilden har inte med artikeln att göra. Arkivbild.
Medlemmar i Muf utanför SVT-huset i samband med en partiledardebatt. Personerna på bilden har inte med artikeln att göra. Arkivbild.

Muf:are lämnar efter anmälningar om övergrepp

Två distriktsordförande i Moderaternas ungdomsförbund Muf hoppar av efter att ha anmält sexuella övergrepp och försök till våldtäkt av partikamrater, rapporterar Dagens Opinion.

ANNONS
|

18-åriga Alice Sigfridsson, distriktsordförande för Muf Kalmar, säger att hon som 14-åring utsattes för en våldtäkt av en äldre medlem i förbundet och polisanmälde brottet. Fallet är fortfarande under utredning. Sigfridsson säger till Expressen att den centrala ledningen för förbundet kände till anklagelserna mot mannen utan att göra något.

I Örebro har hela Muf-styrelsen i länet ställt sina platser till förfogande. Avgående ordförande Villemo Klockars Belenos, som är 23 år, säger till Expressen att hon har polisanmält ett våldtäktsförsök tidigare i våras. Övergreppet ska ha utförts av en medlem i det egna distriktet. Belenos säger att anmälan ledde till rykten och att hon blev misstrodd av personer inom Moderaternas Örebrodistrikt. Polisutredningen är där nedlagd.

ANNONS

I en kommentar till Expressen säger Fritz Lennaárd, generalsekreterare för Muf, att övergrepp inte har tystats ned.

"Tvärt emot tycker vi att det är av största vikt att vi får reda på om något har hänt så att vi kan reagera och reda ut det inträffade."

TT

ANNONS