Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt mord i Kungsbacka – två män anhållna

En man har hittats avliden i sitt hem i Kungsbacka. Kroppen är skadad på ett vis som gör att polisen misstänker att ett brott kan ligga bakom.
Två män har anhållits, skäligen misstänkta för mord.

På torsdagsmorgonen larmades polisen till en adress i Kungsbacka där en man hittats död i sin bostad på ett boende. Dödsorsaken är ännu oklar, men enligt polisen gör skador på mannens kropp att brott inte kan uteslutas.

– Vi ska nu hitta vittnen och bringa klarhet i vad som hänt. Vi kommer att knacka dörr i området, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Platsen var under torsdagen avspärrad för en teknisk undersökning.

En granne som bor i området berättar att polisen spärrat av fastigheten där kroppen hittades.

– Hela huset är avspärrat. När jag gick förbi såg jag två polisbilar, och en ambulans. Sedan kom även en skåpbuss, säger grannen.

Han berättar att han känner en av de två personerna som bor i fastigheten.

– Jag har jobbat med en av dem för många år sedan. Jag vet inte om det är han som är död. Det här känns inte bra, säger grannen.

Två män anhållna

Polisens presstalesperson Ulla Brehm uppger att en förundersökning gällande mord har inletts.

– Nu ska det genomföras en teknisk brottsplatsundersökning och kroppen ska obduceras. Det är klart att vi kommer att prata med människor som bor i närheten om de vet eller har hört något, personer kan också att bli komma att hämtade till förhör för att vi ska få en klarare bild av vad det är som har hänt.

Polisen meddelar på eftermiddagen att man under dagen har hämtat in en man till förhör, han är nu anhållen av åklagare, och är skäligen misstänkt för mord. Strax före klockan 17 meddelar polisen att ytterligare en man har anhållits, även han skäligen misstänkt för mord.