Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sökandet efter den tolvårige pojke med Downs syndrom som försvunnit i Falkenberg fortsätter och under natten mot torsdag var cirka 700 personer från Missing People ute och letade.

Missing People: Största insatsen hittills

Den tolvårige pojken med Downs syndrom försvann i Falkenberg i tisdags. Men Missing People har fortfarande gott hopp om att hitta honom välmående.

- Den här tolvåringen kanske befinner sig någonstans och har dåligt samvete för att han kanske tappade hunden. Vi vet inte varför hunden sprang hem, säger Missing Peoples presstalesperson Tessan Jigfjord.

Hon beskriver insatsen som den största hittills, med 2 000 unika sökare.

- Det har gått om Lisa Holm. Det ryktades om att folk flög ner från Sundsvall. De kommer överallt ifrån, säger Tessan Jigfjord.

Vid fotbollsarenan i Falkenberg möts de påpälsade frivilliga av en organiserad samlingsplats med tält, omklädningsrum, lysen, västar, administration och kravallstaket. Små grupperingar med gula västar väntar på att ge sig ut.

Det enda som tar tid är att polisen inte hinner med att dela ut områden till frivilliga.

- Många kanske tror att det är jättebråttom att hitta ett barn, men det var en tvååring i Dalarna som klarade sig i ett och ett halvt dygn. Han hade lagt sig under en gran.

- Kommunen ställer upp med allt. Jag har aldrig varit med om något så makalöst, säger Tessan Jigfjord.

Missing People samlade ett stort antal frivilliga även i sökandet efter 17-åriga Lisa Holm, som försvann i Kinnekulle utanför Lidköping i juni 2015.