Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 20-årsåldern har knivhuggits i centrala Göteborg. Skadorna bedöms vara allvarliga och mannen har förts till sjukhus med ambulans. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern har knivhuggits i centrala Göteborg. Skadorna bedöms vara allvarliga och mannen har förts till sjukhus med ambulans. Arkivbild. Bild: Hanna Franzén/TT

Man knivhuggen i centrala Göteborg

En man i 20-årsåldern har knivhuggits flera gånger i centrala Göteborg. Skadorna bedöms vara allvarliga och mannen har förts till sjukhus med ambulans. Händelsen rubriceras inledningsvis som försök till mord alternativt grov misshandel.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset är läget för mannen stabilt och inte livshotande. Han har fått skador på bålen och avvärjningsskador på händerna.

– Enligt ett vittne ska en man ha setts springa från platsen i samband med händelsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Polisen kom till platsen med flera patruller för att samla uppgifter och söka efter gärningsmannen. Både hundar och helikopter sattes in i spaningen. Ett större område i närheten av Paddanbåtarna har spärrades av för teknisk undersökning.

– Vi vet var mannen påträffades men om dådet har skett just där eller inte är fortfarande oklart, säger Adlersson.

Den skadade mannen har sent på eftermiddagen ännu inte hörts av polis.