Polisens tekniker i arbete sedan en person har skjutits till döds i Kungsängen nordväst om Stockholm sent på lördagskvällen.
Polisens tekniker i arbete sedan en person har skjutits till döds i Kungsängen nordväst om Stockholm sent på lördagskvällen. Bild: Dennis Glennklev/TT

Man ihjälskjuten i Kungsängen

ANNONS

En man sköts till döds i Kungsängen i Upplands-Bro kommun nordväst om Stockholm sent på lördagskvällen. Polisen larmades strax efter klockan 23 och rubricerar händelsen som misstänkt mord.

Enligt Expressen hittades mannen på en gräsmatta vid ett bostadsområde. Ambulanspersonal konstaterade att han var avliden.

På söndagseftermiddagen är fortfarande ingen gripen för brottet. Under dagen har polisen knackat dörr i området.

– Brottsplatsundersökningen är färdig. Utredarna ska analysera vilka slutsatser man kan dra av den och de vittnesförhör som har hållits. Man kommer också att skicka en del spår som man hittat på analys, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

ANNONS

Det ska ha varit stökigt på platsen under lördagskvällen, där människor försökte att ta sig in bakom polisens avspärrningar, uppger Aftonbladet.

– Mannen fanns kvar på platsen efter sjukvårdspersonalens arbete. Det var väldigt mycket känslor bland människorna där och poliserna fick jobba för att hålla folk borta. Men det ska snabbt ha lugnat ner sig, säger Carina Skagerlind vid polisen, till tidningen.

ANNONS