Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sex personer har gripits sedan en man hittats skadad utomhus i Nacka, öster om Stockholm. Arkivbild.

Man hittad svårt skadad – misstänkt mordförsök

Sex personer har gripits sedan en man hittats med livshotande skador utomhus i Nacka, öster om Stockholm. Polisen misstänker att det rör sig om ett mord- eller dråpförsök.

- Det är framförallt skadorna som gör att vi misstänker brott. Vi kan inte avfärda det som att den här personen bara råkat ut för en olyckshändelse, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen, till TT.

Han vill inte gå in i detalj på skadornas art eller vad som orsakat dem. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha hittats i bakluckan på en bil, men det är inget som polisen kan bekräfta.

SOS Alarm fick samtalet om en skadad person vid 13-tiden. Då skickades en ambulans som förde mannen till sjukhus. Vårdpersonalen misstänkte brott och kontaktade i sin tur polisen.

Polisen åkte till platsen i Nacka där mannen hittades och grep sex personer där. De är misstänkta för försök till dråp alternativt försök till mord.

Under eftermiddagen och kvällen har polisen genomfört dörrknackning i området för att hitta personer som eventuellt gjort några iakttagelser. Fyndplatsen har spärrats av och polisens tekniker har undersökt den. Sedvanliga förhör kommer nu att hållas med de gripna, berättar Mats Eriksson.