Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En femte man har häktats i terrormålet vid Solna tingsrätt. Arkivbild.

Man häktad i terrormål

En man har häktats misstänkt för terrorfinansiering. Den 38-årige mannen är den femte häktade i det omfattande terrormålet vid Solna tingsrätt.

- Ja, det är samma ärende och där är vi inte färdiga ännu. Jag har inte lämnat några kommentarer i det ärendet och så kommer det även att bli beträffande den här personen, säger Per Lindqvist, chefsåklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, till Expressen.

Mannen är häktad på sannolika skäl misstänkt för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet, enligt Säkerhetspolisen. De fyra andra häktade är misstänkta för förberedelse till terroristbrott och/eller brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

Tre av männen greps i ett tillslag i Akalla i nordvästra Stockholm samt i Strömsund i norra Jämtland den 30 april. Den fjärde häktades den 1 juni.

Tre av de tidigare häktade männen är från Uzbekistan, medan en är en uzbekisktalande man från Kirgizistan. Enligt uppgift till TT har minst en av dem haft kontakt med Rakhmat Akilov, som dömts till livstids fängelse för dådet i Stockholm i fjol som krävde fem människors liv.