Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åklagare Stefan Creutz efter tisdagens häktningsförhandling i Södertörns tingsrätt.
Åklagare Stefan Creutz efter tisdagens häktningsförhandling i Södertörns tingsrätt. Bild: Stina Stjernkvist/ TT

Man häktad för skjutning där barn skadades

En man i 25-årsåldern har häktats som skäligen misstänkt för skjutningen i Flemingsberg där två barn skadades.

Beslutet om häktning fattades av Södertörns tingsrätt på tisdagseftermiddagen. Åklagaren hade begärt mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada, men mannen häktades som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

– Nu fortsätter utredningen så vi får se om vi har ytterligare bevis att presentera för rätten om en vecka, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz till TT.

En ny häktningsförhandling ska hållas senast tisdag 3 augusti.

– Vi har en god övergripande bild av vad som hänt på platsen, säger Creutz.

25-åringen har varit anhållen sedan i lördags. Han bor i södra Stockholm och är tidigare dömd för brott, bland annat narkotikabrott och ett rån mot en elektronikbutik.

Nio personer har tidigare varit misstänkta för inblandning i skjutningen, mot åtta av dem har nu misstankarna avskrivits.

Det var vid åttatiden på kvällen den 17 juli som polisen fick larm om en skottlossning i bostadsområdet Visättra i Flemingsberg söder om Stockholm. Två barn, det ena i förskoleåldern och det andra i lågstadieåldern, skadades i en skjutning som misstänks vara en gänguppgörelse.

Polisen sade efter händelsen att barnen inte var måltavlor, men att de kan ha hamnat i skottlinjen för en konflikt rörande ett kriminellt gäng som verkar i området.

TT: Hur ser förutsättningarna ut för att lösa det här fallet?

– Jag tycker att det ser bra ut, säger Stefan Creutz.