En man har dömts för en våldsam knivattack i Frölunda i Göteborg. Arkivbild.
En man har dömts för en våldsam knivattack i Frölunda i Göteborg. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Man dömd efter våldsam knivattack

En man i 40-årsåldern tog sig in i en lägenhet i Frölunda i Göteborg via balkongen och knivhögg lägenhetsinnehavaren svårt. Nu döms mannen för den våldsamma attacken, skriver Göteborgs-Posten.

ANNONS
|

Dramat utspelade sig den 6 september i fjol. Polisen fick ett larm om en aggressiv man som befann i området. Mannen hade tagit sig upp på en balkong och sedan klättrat upp till tredje våningen.

Där tog han sig in i en lägenhet och gick till angrepp mot en man i 75-årsåldern. Han hotade först att döda lägenhetsinnehavaren och dennes familj innan han knivhögg mannen i magen. Offret blev även slagen i huvudet flera gånger.

Mannen drog sedan ut den andre på balkongen och skulle hugga honom på nytt. Polisen hade då kommit till platsen och avlossade ett varningsskott. Flera poliser tog sig in i lägenheten, men mannen kämpade emot. Till slut kunde han gripas.

ANNONS

Offret har berättat att mannen som angrep honom är en ingift släkting och att det har funnits en konflikt inom familjen.

Mannen, som hävdade nödvärn, döms nu till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för bland annat mordförsök. Han ska också betala närmare 270 000 kronor i skadestånd.

ANNONS