Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En av sjöräddningssällskapets båtar. Arkivbild.

Man död efter båtolycka

En man har omkommit efter en båtolycka utanför Nynäshamn. Mannen hamnade i vattnet efter en grundstötning och försvann under ytan innan han återfanns av dykare nästan tre timmar efter olyckan.

Olyckan skedde på måndagskvällen vid skären Roxen, 19 kilometer söder om Nynäshamn under måndagskvällen.

- Larmet inkom till SOS vid 22.14 om att två personer befann sig ombord på en motorbåt som grundstött och tog in vatten. Samtalet bröts så vi fick inte mer information vilket tydde på allvarligt läge, säger Daniel Lindblad, presstalesperson på Sjöfartsverket.

När räddningspersonal kom till platsen vid 22.51 var den 7 – 8 meter långa fritidsbåten vattenfylld och på väg att sjunka.

- En person påträffades omgående i vattnet och lotsbåten förde den personen i land till en väntande ambulans, säger Daniel Lindblad.

Den andra mannen var försvunnen och en massiv sökinsats drogs igång men försvårades av att det blåste sju sekundmeter och att det inte fanns något månljus vilket innebar att det var väldigt mörkt på platsen.

Totalt letade Sjöfartsverket och Försvarsmakten med sju fartyg på ytan och en räddningshelikopter efter den saknade personen som återfanns vid 01-tiden natten till tisdagen under vattnet i anslutning till båten.

- Mannen påträffades under vattnet av dykare och var inte kontaktbar när han fördes till väntande ambulans, säger Daniel Lindblad, presstalesperson vid Sjöfartsverket.