Södersjukhuset i Stockholm pausar den allmänna mammografiscreeningen efter att flera i personalen vid Bröstcentrum testat positivt för covid-19. Arkivbild.
Södersjukhuset i Stockholm pausar den allmänna mammografiscreeningen efter att flera i personalen vid Bröstcentrum testat positivt för covid-19. Arkivbild. Bild: Erik Nylander/TT

Mammografi pausas efter coronautbrott

ANNONS

Södersjukhuset (Sös) i Stockholm pausar den allmänna mammografiscreeningen efter att flera i personalen på Bröstcentrum testat positivt för covid-19, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm. Bröstcentrums lokaler ligger i en annan del av Södermalm än Södersjukhuset.

Stoppet påverkar omkring 500 kvinnor per dag de närmaste dagarna, som har kallats till mammografi.

– Hälften av personalen är sjuka, så vi har akut personalbrist, säger Roxanna Hellgren, verksamhetschef på mammografiavdelningen, till radion.

Vidare framhåller hon att kvinnor som misstänks ha bröstcancer kommer att prioriteras. Allmänheten uppmanas att inte komma på sin screeningundersökning.

– Vi har inte möjlighet att ta emot, utan måste avvisa många i dörren.

ANNONS

Sjukhuset har inte möjlighet att kontakta alla som berörs. Hellgren tror att läget kommer att ha stabiliserats om två veckor.

ANNONS