Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter att Ulf Kristersson tog över som ny partiledare för Moderaterna är partiet tillbaka på samma nivå som i börja av året. Arkivbild.

M-vändning – har tagit tillbaka tappet

I januari hade Moderaterna 23 procents väljarstöd. Efter en lång tids nedgång – som lägst 15 procent i somras – är partiet i DN/Ipsos decembermätning tillbaka igen på 23 procent.

- Anna Kinberg Batra fungerade inte som partiledare, men nu har Ulf Kristersson lyckats skapa framtidstro. Han har återanvänt en politisk linje som moderata väljare känner igen sig i, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos till DN.

För regeringspartiet Socialdemokraterna har det varit en försiktig positiv trend under året och decembersiffran visar ett väljarstöd på 28 procent, en uppgång med cirka tre procentenheter jämfört med för ett år sedan.

Sverigedemokraterna som i mars för första gången blev Sveriges näst största parti har precis som Centerpartiet backat sedan Kristersson tog över som M-ledare, skriver tidningen.

Och de två krispartierna Kristdemokraterna och Miljöpartiet har fått sällskap vid 4-procentsspärren av Liberalerna som backat sju mätningar i rad och ligger på fem procent.