Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ett flertal olyckor i landet orsakade långa köer under söndagen, men enligt Trafikverket har läget varit normalt för midsommarhelgen. Arkivbild.

Lugnt i midsommartrafiken – trots olyckor

När många ska ta sig hem från midsommarfiranden blir det trångt på vägarna. Trafikolyckorna och köerna har avlöst varandra under söndagen.

En trafikolycka med flera fordon inträffade vid trafikplats Salem vid 16-tiden på söndagen. Två personer fick föras till sjukhus, den ena med ambulanshelikopter. Olyckan gjorde att det blev långa köer på E4/E20 i norrgående riktning. En av bilarna fick bärgas och under tidig kväll var insatsen på platsen avslutad.

- Det är inte något som hindrar trafiken längre, säger Towe Hägg på polisen i Stockholm.

Vid 14-tiden orsakade en trafikolycka norr om Kungälv med tre fordon köer på upp till en mil på E6. Även på Ölandsbron var köerna långa, enligt Trafikverket.

- Det är mycket kö in mot fastlandet. Det finns ju inga andra vägar att ta från Öland, men när man väl kommer av bron kommer trafiken dela upp sig i olika riktningar, säger Denny Josefsson, kommunikatör på Trafikverket.

TT: Hur har trafikläget sett ut under midsommarhelgen?

- Jag tycker det har varit relativt lugnt faktiskt. Det är som en vanlig midsommar med mycket trafik.

På E18/E20 i höjd med Köping och Arboga inträffade tre olika trafikolyckor i snabb följd under sen eftermiddag. Inga personer ska dock ha kommit till skada, enligt polisen i region Mitt.