Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lars Ohly valdes till ordförande i Funktionsrätt Sverige i maj. Efter anklagelser om sexuellt ofredande har det framkommit krav på att han ska avgå. Arkivbild.

Lokalförbund kräver att Ohly avgår

Funktionsrätt Västmanland vill uppmana Lars Ohly att självmant avgå som ordförande för Funktionsrätt Sverige. Alternativt vill förbundet att man kallar till extra kongress för att kräva hans avgång, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

Styrelseledamöterna i Funktionsrätt Sverige anser att Ohly bör avgå efter att han anmälts för sexuellt ofredande av en partikollega, framkom det i ett internt mejl som SVT Nyheter tidigare har rapporterat om. Men formellt kan ett beslut om att avsätta honom inte tas förrän vid nästa kongress, som enligt förbundets pressekreterare kan hållas tidigast i januari.

Lars Ohly anser själv inte att han har gjort något olagligt och har inte uttryckt någon avsikt att avgå. Lars Ohly berättade i en debattartikel i Svenska dagbladet om att hans namn har kommit upp i samband med metoo-rörelsen. Polisanmälan mot honom lades ner efter en dag.

Vänsterpartiet har efter anklagelserna portat Ohly från partiets arrangemang.