Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

M:s valaffischer förmedlar budskap om exempelvis språkkrav för medborgarskap, hårdare tag mot kriminella gäng och sänkt skatt för pensionärer.

Ljuset på Kristersson i M:s valkampanj

Moderaterna satsar på att ta väljare från Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna under valspurten. Samtidigt riktas strålkastaren mot partiledaren Ulf Kristersson – som lyfts fram som näste statsminister.

- Vi sätter vår politik och hur vi vill ta tag i Sverige i fokus. Vi pekar också på att vi har ett ledarskap, ett handlingskraftigt ledarskap, som vi tror har förmågan att utföra det viktiga jobb som ligger framför Sverige efter valet, säger partisekreterare Gunnar Strömmer till TT.

Ulf Kristersson syns på flera av Moderaternas valaffischer, tillsammans med budskap om exempelvis språkkrav för medborgarskap, hårdare tag mot kriminella gäng och sänkt skatt för pensionärer.

"Ett misstag"

När Moderaterna föredrog sin valkampanj under en pressträff på partikansliet i Stockholm presenterades också mantrat "Inte en mandatperiod till som denna".

- Vi har haft en mandatperiod med en regering som har haft stora svårigheter att regera, och en opposition som inte riktigt har opponerat på det sätt som väljarna har rätt att förvänta sig. Decemberöverenskommelsen var ett misstag. Vi måste dra lärdom av det och vi ska göra allt vi kan för att åstadkomma en ny regering.

Osäkra väljare

Ett uttalat mål för Moderaterna är att locka till sig osäkra väljare. Man talar om de tre S:en – soffliggare samt personer som sympatiserar med S eller SD. Det är där debatten ska ligga, enligt partiets valmanifest.

- Det är naturligt. Mellan Socialdemokraterna och oss står det om vilket parti som ska leda landet efter valet, säger Gunnar Strömmer.

TT: Finns inte risken att fokus hamnar mer på motståndaren än er egen politik?

- Vi har bara beskrivit hur vi ser på det politiska landskapet. Huvudfokus ligger inte på andra partier, jag tror snarare att andra partier kommer att ägna mycket tid åt Moderaterna. Vårt fokus kommer att ligga på de problem vi vill ta tag i efter valet.