Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flerbilskrocken skapade långa köer längs E6 söderut från Göteborg under fredagseftermiddagen. FOTO: Trafikverket 

Långa köer efter krasch på E6 i Göteborg

E6 mellan Torrekulla och Kållered söder om centrala Göteborg stängdes av helt under fredagens rusningstrafik efter en krasch mellan tre fordon. Vid 17-tiden arbetade räddningstjänsten fortfarande vid platsen - samtidigt som två filer öppnades upp för trafik. – Det har börjat rulla på igen, men det är fortfarande en del köer kan jag tänka mig, säger en trafikledare på Trafikverket i Göteborg.

Olyckan längs E6 har skapat långa köer i rusningstrafiken söderut ut från centrala Göteborg. 

– Mellan Balltorpsmotet och Kålleredsmotet är det helt stopp i södergående riktning. Vi leder om trafiken via Kålleredsmotet, så fordonen kommer ju tillbaka på vägen efter motet, berättade Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, cirka 15 minuter efter larmet om trafikolyckan. 

"Stökigt i trafiken"

Larmet om olyckan ringdes in till SOS Alarm vid 16.25-tiden på fredagseftermiddagen. 

Enligt Kim Jansson, vägtrafikledare på Trafikverket i Göteborg, står de inblandade bilarna i vänster körfält. 

– Det är tre bilar som är inblandade. Någon av bilarna måste bärgas så det här kan ta lite tid. Det är lite stökigt vid platsen just nu och en hel del köer. I nuläget har vi tyvärr ingen prognos för när det här ska vara färdigt. Räddningstjänsten är och arbetar vid platsen, berättade Kim Jansson strax innan klockan 17.00. 

Enligt SOS Alarm har ingen person behövts köras till sjukhus efter olyckan. 

– Vi har haft både ambulanser och räddningstjänst på plats. Ambulanserna har lämnat utan att lasta någon patient. Räddningstjänsten är kvar och arbetar vid platsen, uppger en operatör på SOS Alarm vid 16.55 på fredagen.

Vid 17.10 uppgav en kollega till Kim Jansson på Trafikverket att två av fyra filer vid platsen där olyckan inträffade har öppnats upp igen. 

–  Det har börjat rulla på igen, men det är fortfarande en del köer kan jag tänka mig, säger en trafikledare.