Två personer har anhållits i Stockholmsområdet, misstänkta på sannolika skäl för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.
Två personer har anhållits i Stockholmsområdet, misstänkta på sannolika skäl för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.

Kvinnans advokat: "Hon förnekar brott"

En man och en kvinna har anhållits efter att ett misstänkt föremål hittats på ett hotell i Stockholm. Enligt uppgifter till Expressen ska de ha haft en väska med en bomb i. Säpo har informerats, men bedömer det som ett polisärende.

ANNONS
|

- Hon förnekar brott, hon förnekar gärningen. Hon har lämnat en rimlig, trovärdig och detaljerad berättelse till mig, säger kvinnans advokat Jan Freij.

Enligt honom är ett förhör med kvinnan inplanerat till söndag förmiddag.

Mannen och kvinnan anhölls under fredagskvällen, misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Även mannen förnekar brott, enligt Åklagarmyndigheten. Under lördagsmorgonen lämnades ärendet över till jouråklagare.

ANNONS

- Vi har inte så mycket att säga om det här. Det är två personer som sitter anhållna sedan i går kväll, misstänkta för förberedelser till allmänfarlig ödeläggelse på sannolika skäl. Utöver det har jag ingen information. Nu fortsätter utredningen och det är förundersökningssekretess i övrigt, säger Helena Ekstrand vid Åklagarmyndigheten.

TT: Vad rör det sig om för typ av föremål?

- Det kan jag inte spekulera i. Jag har inte fått någon information om det. Vi vill inte säga mer än så, säger Helena Ekstrand.

Säkerhetspolisen är informerad om händelsen, enligt kommunikationschef Nina Odermalm-Schei, men ser inget som tyder på att det skulle röra sig om något annat än ett polisärende.

- Vi känner till ärendet, men det är ett rent polisärende och ingenting vi är inblandade i.

ANNONS
TT

Fakta: Allmänfarlig ödeläggelse

Enligt brottsbalken kan allmänfarlig ödeläggelse handla om att göra sig skyldig till explosion, översvämning, ras, flyg- eller tågolycka, eller annat som medför fara eller omfattande förstörelse. Straffet för allmänfarlig ödeläggelse är fängelse i lägst ett år, högst arton år eller livstid.

Källa: Brottsbalken.

ANNONS