Kvinnan som suttit anhållen misstänkt för mord på den försvunne 77-årige mannen i Heby släpptes på torsdagen. Arkivbild.
Kvinnan som suttit anhållen misstänkt för mord på den försvunne 77-årige mannen i Heby släpptes på torsdagen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinnan släpps – misstankarna kvarstår

ANNONS

Kvinnan som suttit anhållen misstänkt för mord på den försvunne 77-årige mannen i Heby släpptes på torsdagen, rapporterar Upsala Nya Tidning.

77-åringen försvann när han lämnade sitt hem för att plocka bär den 11 juli. Hans bil hittades dagen därpå en knapp kilometer därifrån.

Polisen bedömer att mannen inte längre är vid liv. Det framgår inte varför, men detta meddelades på måndagen varpå sökinsatsen avslutades.

Samma dag anhölls en kvinna skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden.

Åklagaren hade till klockan 12 på torsdagen på sig att skicka in häktningsframställan, men någon sådan har inte kommit in. Därmed släpps kvinnan, trots att misstankarna kvarstår.

ANNONS

En man sitter fortfarande anhållen skäligen misstänkt för mord. Då denne anhölls på tisdagen har åklagaren till fredag på sig att bestämma om han ska häktas eller släppas.

ANNONS