En kvinna begärs häktad för människohandel alternativt grovt koppleri. Arkivbild.
En kvinna begärs häktad för människohandel alternativt grovt koppleri. Arkivbild.

Kvinna misstänkt för människohandel

En kvinna har gripits i Malmö misstänkt för att ha tvingat personer till att sälja sex. Kvinnan är misstänkt för människohandel och begärd häktad.

ANNONS
|

Enligt åklagaren Helena Ljunggren ska brott ha begåtts vid flera tillfällen, de senaste i slutet av december i år. I övrigt är hon förtegen om utredningen och hänvisar till förundersökningssekretess.

- Det här är ett helt färskt ärende. Vi har gjort bedömningen att det i första hand är att bedöma som människohandel, i andra hand koppleri, säger Helena Ljunggren, åklagare på internationella åklagarkammaren, till TT.

ANNONS

Den misstänkta kvinnan ska ha organiserat transport av kvinnor till Sverige, kvinnor som sedan tvingats till att sälja sex, enligt Kvällsposten.

Brotten upptäcktes i Malmö och flera beslag har gjorts i samband med att kvinnan greps. Hur polisen fick kännedom om ärendet vill Helena Ljunggren inte gå in närmare på.

Inte heller hur många brottsoffer det rör sig om eller om det finns fler misstänkta.

- Dessa ärenden är av sin natur inte helt lätta att upptäcka. Jag vill inte gå in närmare på vad det är som har gjort att man upprättat anmälan, men normalt sett är det inte brott där brottsoffren själva vänder sig till polisen, säger hon.

Häktningsförhandlingarna hålls under fredagen vid Malmö tingsrätt.

TT

ANNONS