Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man döms av Malmö tingsrätt till 14 års fängelse för mordförsök mot en kvinna han tidigare haft en relation med. Arkivbild.
En man döms av Malmö tingsrätt till 14 års fängelse för mordförsök mot en kvinna han tidigare haft en relation med. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna knivhöggs i halsen – 14 års fängelse

Straffet blir 14 års fängelse för den man som i maj bröt sig in hos en kvinna i Skanör och knivhögg henne i halsen. Mannen, som döms för mordförsök, ska också betala mer än en kvarts miljon kronor i skadestånd till kvinnan.

De hade tidigare haft en relation, som under rättegången beskrivits som turbulent, men gick skilda vägar 2021. De träffades kvällen före mordförsöket och bråk uppstod. Kvinnan begav sig sedan hem, men under natten krossade mannen en altanruta och tog sig in. Hon blev först knivhuggen inomhus, men lyckades ta sig ut. Mannen gav sig sedan på henne ytterligare en gång.

Tack vare en tillskyndande granne kunde hon föras till sjukhus. Malmö tingsrätt, som beskriver brottet som hänsynslöst, konstaterar att det finns skäl att anta att hon inte hade överlevt om inte grannar kommit till undsättning. Mannen har uppgett att han inte minns vad som hände den natten.