Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En kvinna har dömts till fängelse efter att ha försökt knuffa ned en rullstolsbunden man i vattnet i Malmö. Arkivbild.
En kvinna har dömts till fängelse efter att ha försökt knuffa ned en rullstolsbunden man i vattnet i Malmö. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Kvinna försökte knuffa rullstolsburen i kanal

En 23-årig kvinna försökte i april knuffa ner en rullstolsburen man i kanalen vid Skeppsbron i Malmö. Nu har hon dömts till två års fängelse för grov misshandel, skriver Skånska Dagbladet.

De båda känner inte varandra och ska aldrig ha träffats förut. Mannen, som är förlamad i benen, satt i sin rullstol och fiskade vid kanalen när kvinnan kom fram till honom. Enligt vittnen slog kvinnan till mannen innan hon välte rullstolen och försökte knuffa och sparka ner honom i det kalla vattnet.

Mannen har berättat hur han desperat höll sig fast i en metallkedja vid kajkanten innan vittnen kom till undsättning och knuffade bort kvinnan.

Enligt kvinnan ska mannen ha slagit till henne när hon frågat om hon fick låna hans telefon. Därefter har hon svårt att minnas vad som hände.

Kvinnan greps av polis och visade sig ha 1,2 promille alkohol i blodet. Enligt rätten ska hon inte lida av någon psykisk störning.

LÄS MER: 23-årig Hyltekvinna åtalas för mordförsök i Malmö

Enligt åtalet som väcktes mot kvinnan ska hon även vara misstänkt för ett antal andra fall av misshandel samt grov stöld, som ska ha inträffat ifjol. Vid den ena fallet av två kvinnor i Halmstad, utanför en bingohall och vid ett annat av en jämnårig kvinna på en buss i Hyltebruk. Hon ska även ha gett sig på en högstadieelev och stulit dennes mobiltelefon.