Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moderaternas Ulf Kristersson återfinns åter i förtroendetoppen med 35 procent. Arkivbild.

Kristersson toppar förtroendemätning

Ulf Kristersson (M) fortsätter ha ett stabilt förtroende bland väljarna enligt Novus senaste mätning. Den som gått starkast framåt senaste månaderna är dock Kristdemokraternas Ebba Busch Thor.

Moderaternas Ulf Kristersson ligger fortfarande i förtroendetoppen med 35 procent, enligt Novus nya mätning. Närmast efter honom återfinns Annie Lööf (C), 33 procent, och Stefan Löfven (S), 31 procent. Samtliga partiledares förtroende har stigit försiktigt med en till fem procentenheter sedan Novus junimätning.

- Det går att förklara med att det är ett valår och att det börjar bli fokus på att partiledarna faktiskt vill åstadkomma någonting, säger Torbjörn Sjöström, vd för opinionsföretaget Novus till SVT.

I förtroendebotten återfinns Miljöpartiets båda språkrör Isabella Lövin, 12 procent, och Gustav Fridolin, 13 procent. Den som tar det största klivet uppåt i förtroende är Kristdemokraternas Ebba Busch Thor som nu har 20 procent vilket är en förändring på fem procentenheter.

- Det beror på att det tidigare har kretsat mycket kring de tre stora partierna och regeringen. Men nu inför valet har Kristdemokraterna fått en mycket större del av rampljuset och fått vara med i en del debatter och det ger en ökad chans för ett ökat förtroende, säger Torbjörn Sjöström.