Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En kraftig explosion inträffade i en byggnad i ett industriområde i Tullinge söder om Stockholm under natten till torsdagen.
En kraftig explosion inträffade i en byggnad i ett industriområde i Tullinge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Bild: Blåljusbilder

Kraftig explosion i södra Stockholm

En kraftig explosion inträffade vid en byggnad i ett industriområde i Tullinge söder om Stockholm under natten mot torsdagen.
– Något har detonerat vid ett företag och gjort skador i fasaden, säger Tove Hägg vid Stockholmspolisen.

Polis och räddningstjänst fick strax efter klockan 01.30 flera samtal om en detonation i området. Flera personer uppges ha befunnit sig i lokalen när explosionen inträffade, men ingen skadades.

Enligt Daniel Kaissidis, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvar, fick man in samtal långt ifrån den aktuella platsen och initialt hade man svårt att lokalisera den.

– Explosionen var så kraftig att det blev ett hål i fasaden, säger han.

Platsen spärrades under natten av, och personer som befann sig i industriområdet har hörts av polis.

– Nu pågår en undersökning, dels av nationella bombskyddet, dels av våra egna kriminaltekniker för att säkra spår, säger polisens presstalesperson Tove Hägg vid 8-tiden på torsdagen.

Enligt Aftonbladet visar övervakningsbilder hur två personer strax före explosionen kliver ur en bil och lämnar en tygväska vid platsen.

– Att titta på övervakningskameror eller andra kameror som kan vara aktuella kommer göras i utredningen, men att säga vad det har givit är för tidigt för mig att kommentera, säger Tove Hägg.

TT: Sätter ni den här händelsen i samband med den pågående våldsvågen i Stockholm?

– Vi kommer att titta på likheter och olikheter i de pågående förundersökningarna, men att redan nu säga det är för tidigt.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Ingen person är gripen i ärendet.