Knivhuggen Gothia cup-deltagare allvarligt skadad

Gothia cup-ledaren som knivhöggs i går i Partille vårdas fortfarande för allvarliga på sjukhus. Knivmannen ska också ha jagat ungdomar som flytt och låst in sig i en skola i närheten. Polisen har gripit en person på platsen.

ANNONS
|

Det var vid 18:48 på onsdagen som polisen fick ett larm om ett bråk vid en Gothia cup-skola i Partille.

– En person är knivskuren. Vi har också gripit en gärningsman,säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Flera inringare ringde in till polisen angående bråket. Enligt uppgifter ska en person ha jagat efter andra på Vallhamra torg i Partille.

–Folk är både upprörda och rädda eftersom de har sett personer jagas med kniv. Nu är dock platsen välbesökt av polis, säger Christer Fuxborg.

Knivman jagade ungdomarna

Det var när ett fotbollslag som deltar på Gothia cup kom till Partille med sin buss, och skulle stiga av, som de möttes av en man.

ANNONS

– När de går av så hamnar de av någon anledning i bråk med den här mannen. Vad som är orsaken till detta är fortfarande oklart. Vi håller på att få en klarare bild med vittnesförhör, säger Christer Fuxborg.

Deltagare i laget ska ha kunnat brotta ner mannen på marken.

– Men av någon anledning kunde han slingra sig ur där. Och när han kommer ur det här greppet tar han fram en kniv som han har med sig. Då blir den här ledaren skuren i benet, säger Christer Fuxborg.

När mannen reser sig upp och drar kniv flyr ungdomarna, med knivmannen hack i häl.

– Spelarna blir förstås chockade och börjar springa, och då börjar gärningsmannen jaga efter dem. De tar sin tillflykt till skolan där de låser in sig, säger Christer Fuxborg och fortsätter:

– Det är klart, är det ett ungdomslag och man blir jagad av en man med kniv, då blir man lite skärrad.

Kunde gripas

När polisen kom till platsen hittade man den skadade personen. Den misstänkte gärningsmannen hade då flytt platsen, men fanns enligt uppgifter i området. Efter en kort insats kunde den misstänkte gärningsmannen gripas. Initialt letade polisen efter ytterligare gärningsmän.

– När vi väl hört alla inblandade gick det upp för oss att det bara rörde sig om en gärningsman. Han är också förd till sjukhus, han behövde sy några stygn i en hand. Han hade skadat en hand i samband med det här bråket, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Den knivskurne personen är en man i 20-30-årsåldernsom är ledare för ett lag som deltar i Gothia cup.

– Det finns ingenting som tyder på att gärningsmannen har någonting med Gothia Cup att göra. Däremot är det en ledare för ett lag som har skadats och förts till sjukhus, säger Malin Jonson, Kommunikations- och PR-ansvarig för Gothia Cup.

Krisgrupp till platsen

Ansvariga på Gothia cup har skickat ut en krisgrupp till platsen, och har ett nära samarbete med polisen, berättar Malin Jonsson.

–Vi gör så klart allt vi kan för att ge våra deltagare och funktionärer det stöd de eventuellt behöver, säger hon.

Polisen fokuserar just nu på att utreda de bakomliggande orsakerna till händelsen.

Brottsrubriceringen är försök till dråp, grovt olaga hot och skadegörelse.

– Skadegörelsen består i att han har slått sönder en ruta på skolan, säger Christer Fuxborg.

"Allvarligt skadad"

Strax innan klockan 21 på onsdagskvällen uppgavs läget för den knivskurne Gothia cup-ledaren vara allvarligt.

– Personen är allvarligt skadad och kommer att opereras, säger Katarina Yngvesson, presstalesperson vid Sahlgrenska sjukhuset.

På torsdagsmorgonen var mannenstillstånd fortfarande allvarligt.

– Tillståndet är allvarligt, men stabilt,Stefan Sarajärvi,presstalespersonvid Sahlgrenska.

ANNONS