Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miljöpartiet noterar ett väljarstöd på 6,2 procent i den senaste sammanvägningen av flera stora opinionsmätningar från Kantar Sifo. Arkivbild.

KD och MP ökar i senaste mätningen

Med mindre än två veckor kvar till valet noterar både Miljöpartiet och Kristdemokraterna ett högre väljarstöd, enligt den sammanvägning av flera stora opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot.

Enligt mätningen, som gäller perioden 13-24 augusti, säger 4,2 procent av väljarna att de skulle rösta på KD. I föregående mätning noterade partiet 3,3 procent av väljarstödet.

- Det är svårt att säga vad orsaken är men det kan mycket väl vara så att nu börjar valet närma sig och partiledaren Ebba Busch Thor har hunnit vara med i debatter och utfrågningar, säger Ekots politiske kommentator Fredrik Furtenbach.

Även Miljöpartiet ökar och noterar ett stöd på 6,2 procent, enligt sammanvägningen. Det är den högsta noteringen för partiet i mätningen på nästan tre år.

- Men historiskt är det här ändå inte bra siffror för dem. Förra mandatperioden hade partiet nästan genomgående starkare siffror, säger Furtenbach.