Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristdemokraternas riksdagsledamot Caroline Szyber gjorde inte avdrag för resor hon gjort tillsammans med familjen. Arkivbild.

KD: Fortsatt förtroende för Caroline Szyber

Kristdemokraternas Caroline Szyber har åkt på jobbresor utan att göra avdrag för familjemedlemmar som följde med, skriver Aftonbladet. Biträdande partisekreterare Peter Kullgren säger dock att partiet har fortsatt förtroende för Szyber.

Riksdagsledamoten Caroline Szyber, som sitter som ordförande för civilutskottet och är ersättare i EU-nämnden och justitieutskottet, åkte bland annat på semester till Rom tidigare i år för att följa det italienska valet. På resan hade hon familjen med sig och alla bodde på hotell under fyra nätter för 9 485 kronor på riksdagens bekostnad. Om anhöriga följer med ska ledamoten själv stå för 25 procent av kostnaderna.

Detta har enligt tidningen även hänt vid två tidigare resor och totalt skulle Caroline Szyber själv ha betalat 5 700 kronor för de anhöriga.

- Hon har uppbenbart gjort fel, men omedelbart insett sitt misstag och rättat till det. Vi har fortsatt förtroende för Caroline Szyber och det hänger ihop med hur uppriktigt hon har agerat efter att det här uppdagades, säger Peter Kullgren, biträdande partisekreterare och KD:s valledare, till TT.

I en kommentar till Aftonbladets uppgifter skriver Szyber på sin sajt att hon beklagar det som hänt och att det rör sig om ett missförstånd.

"Detta har jag nu rättat och jag återbetalar därmed det fulla beloppet för att min familj bodde tillsammans med mig på hotellet", skriver Caroline Szyber.

Szyber är den andra KD-riksdagsledamoten som uppmärksammas efter tvivelaktigt ekonomiskt beteende på två dagar. I onsdags avgick Penilla Gunther efter Aftonbladets granskning om hennes användning av hyrbilar.

- Det är som det är. Vi konstaterar att det har hänt och alla kan göra fel, säger Peter Kullgren.