Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens kriminaltekniker vid den sprängda entrén till polishuset i Helsingborg. Arkivbild.

Ingen misstänkt för sprängdåd mot polishuset

Drygt två veckor har gått sedan explosionen vid polishuset i Helsingborg. Entrén till byggnaden förstördes och delar av verksamheten stängdes efter det kraftiga sprängdådet. Men ännu är ingen misstänkt gripen.

Inledningsvis sträckte sig avspärrningarna drygt hundra meter utanför byggnaden och en mängd tekniker undersökte området. Nationellt forensiskt centrum fick förtur för att arbeta med utredningen och undersöka vad för typ av sprängämne som användes.

Polisen publicerade även en övervakningsbild på den misstänkte gärningsmannen, men ännu har ingen misstänkt gripits.

- Vi har hållit massor av förhör och arbetar med ett traditionellt utredningsarbete, säger Tommy Lindén, utredningsledare på polisen i Helsingborg.

Enligt polisen ska analyssvar om vad som orsakade detonationen komma i veckan och femtiotalet förhör har hållits enligt SVT Nyheter Skåne. I den övervakningsbild som publicerats syns en person, men bilden är otydlig och det går inte att identifiera ett ansikte.

- Frågan är hur den här mannen tagit sig därifrån, sade polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till TT, i samband med att bilden på den misstänkte gärningsmannen publicerats.

Samtidigt är polisen förtegna om hur utredningen går.

- Vi har en term och det är att vi är försiktigt optimistiska, säger Tommy Lindén.

Vad har bilden som polisen publicerade gett?

- Den har gett lite uppslag. Vi kan inte säga så mycket i utredningen, eftersom det är förundersökningssekretess, säger Tommy Lindén.