Det finns mycket kvar att göra, säger Marie Nilsson, ordförande för IF Metall, angående undersökningen av kvinnors utsatthet för sexuella trakasserier på sina arbetsplatser. Arkivbild.
Det finns mycket kvar att göra, säger Marie Nilsson, ordförande för IF Metall, angående undersökningen av kvinnors utsatthet för sexuella trakasserier på sina arbetsplatser. Arkivbild.

Ingen metoo-effekt på verkstadsgolvet

"Var tredje industrikvinna sexuellt trakasserad", löd rubrikerna förra året och 2018 gäller i princip samma.

ANNONS
|

Nästan en tredjedel, 29 procent jämfört med förra årets 34, av alla kvinnor har upplevt sexuella trakasserier på sina arbetsplatser i industrin. Siffran är bara svagt förbättrad jämfört med för ett år sedan och fackförbundets ordförande Marie Nilsson är besviken på resultatet.

- Jag hade hoppats se att siffrorna har gått nedåt. Men de har bara flyttat sig några procent, så det är för tidigt att säga att det här haft någon stor effekt, säger hon till TT.

ANNONS

Hon är dock inte förvånad.

- Ett sådant här arbete är långsiktigt. Det är ingenting man förändrar över så pass kort tid som ett år. Det handlar om attitydförändringar och det tar alltid lång tid att påverka. Så det var väl ungefär det här man hade förväntat sig. Att det har förflyttat sig åt rätt håll är positivt, men jag tror att mycket återstår att göra.

Förbättrad jargong

Andelen som känner till att arbetsgivaren har en policy mot sexuella trakasserier har ökat med tio procent från förra året, till 43 procent. Färre uppges också uppleva att det förekommer "grova sexuella skämt" och "en rå jargong" på arbetsplatsen.

Nu fortsätter arbetet med fokus på tre punkter: att öka kunskapen om sexuella trakasserier, att förmedla att det är oacceptabelt och att slå larm när det sker.

- Det handlar om skapa en miljö där alla känner sig trygga, där man kan säga ifrån, där det ses som helt oacceptabelt att uppträda på det viset, sådant man har kunnat slänga ur sig tidigare ska ses som helt omöjligt.

ANNONS

Riskerar industrins kompetensförsörjning

Hon säger att de sexuella trakasserierna har flera negativa effekter.

- Det är oacceptabelt. Det får inte vara så. Dels för kvinnornas skull, men det handlar inte bara om enskilda individer även om det är det allvarliga, men det handlar också om industrin som arbetsplats, säger Nilsson.

- Vi vill ju att det ska bli en mindre segregerad arbetsplats med fler kvinnor som jobbar inom industrin, säger hon.

Att metoo leder till varaktig förändring beskriver hon som livsviktigt – för branschen men också för kvinnor i allmänhet.

- Jag vill ju att mina barn, och jag råkar ha två döttrar, ska få ett schysst arbetsliv där man absolut inte behöver råka ut för något sådant här.

ANNONS
TT

Fakta: Om undersökningen

Novus har på uppdrag av IF Metall genomfört 3834 webbintervjuer. 763 av dessa gjordes med kvinnliga medlemmar. Totalt hade 6500 fått frågan om att medverka.

Nästan 30 procent av de kvinnliga medlemmarna som deltagit i undersökningen uppger att de har utsatts för sexuella trakasserier på arbetet.

17 procent av kvinnorna har upplevt "ovälkomna sexuella anspelningar, blickar, visslingar och kommentarer om utseende", 14 procent har upplevt "oönskad fysisk kontakt", tolv procent har upplevt "könsord, pornografiska bilder och nedsättande skämt om det kön du tillhör" och fem procent har upplevt "ovälkomna förslag eller krav på sexuella tjänster". 71 procent uppger att de inte har upplevt något av alternativen.

Undersökningen genomfördes den 9–25 november 2018.

ANNONS