Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En man sköts ihjäl i stadsdelen Fosie i Malmö på tisdagskvällen.

Ingen gripen för dödsskjutning i Malmö

Ingen vet ännu varför en man i 20-årsåldern sköts till döds utanför en hyresfastighet i Fosie i Malmö på tisdagskvällen. Vittnen har enligt Expressen berättat att en person försvann från platsen på cykel. Polisen bekräftar uppgiften men är i övrigt förtegen.

- Vi kan inte säga om det var en eller flera inblandade, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Material från dörrknackning, vittnesförhör och den tekniska undersökningen på plats ska nu följas upp. Ingen har ännu gripits som misstänkt och det är enligt Norling för tidigt att tala om eventuella kopplingar till liknande händelser.

En dryg timme efter skjutningen, som polisen utreder som mord, besköts flera personer med vad som tycks vara automatvapen i centrala Helsingborg.

- Det är så pass tidigt i utredningen att vi inte kan se någon koppling till något annat ärende. Kopplingar av det slaget är något som man arbetar sig fram till längre fram i utredningen. Det tar lång tid, säger Nils Norling.

Mannen som sköts ihjäl är tidigare dömd för grova brott. Kretsen av grovt kriminella i staden beskriver Nils Norling som "förhållandevis snäv".

- Ser man på längre håll kan man se kopplingar mellan väldigt många olika grova brott som till exempel narkotikahandel och grova våldsbrott. Det handlar om lösa grupperingar där man ena dagen kan samarbeta och dagen efter är man fiender, då en narkotikaaffär till exempel har gått fel, eller någon har lurat någon annan, säger han.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs det felaktigt när skjutningen i Helsingborg skedde.