Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drygt 75 procent av den vuxna befolkningen i Sverige har fått minst en dos vaccin mot covid-19 och nära 48 procent har fått två doser. Arkivbild.
Drygt 75 procent av den vuxna befolkningen i Sverige har fått minst en dos vaccin mot covid-19 och nära 48 procent har fått två doser. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Inga nya dödsfall med covid-19

Inga nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har fortsatt totalt 14 651smittade personer avlidit i Sverige.

Totalt har 1 096 341 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Samtidigt fortsätter vaccineringarna mot covid-19. Fram till nu har 6 152 896 personer fått minst en dos, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 75,1 procent av den vuxna befolkningen.

Av dessa har 3 899 023 fått två doser, motsvarande 47,6 procent av den vuxna befolkningen.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.