Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen på plats i Alby där en man i 20-årsåldern sköts till döds i natt.
Polisen på plats i Alby där en man i 20-årsåldern sköts till döds i natt. Bild: MARKO SÄÄVÄLÄ/TT

Hittades skottskadad utomhus – avled

En man i 20-årsåldern har avlidit efter att ha hittats med allvarliga skottskador på en plats utomhus i Alby i Botkyrka kommun, söder om Stockholm.

Polis och ambulans larmades till platsen strax efter midnatt och flera patruller sökte under natten igenom området.

– Det finns flera vittnen till händelsen, uppgav Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, under natten mot tisdagen.

Ingen är ännu gripen. Ett område spärrades av för teknisk undersökning.

– Vi har genomfört en dörrknackning och vi kommer att finnas i området för att ta reda på vad som har hänt, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson, vid 07-tiden.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska teknikerna ha samlat in flera fynd under natten, något som polisen inte vill bekräfta.

– Om vi gör eventuella beslag är det sådant som sker i utredningen, som inte jag vill kommentera i nuläget, säger Towe Hägg.

Det är också för tidigt att svara på om skjutningen har koppling till gängbrottslighet eller tidigare skjutningar i närområdet, enligt polisen.

– Att titta på samband eller olikheter i pågående utredningar är en normal utredningsåtgärd, men just nu samlar vi in information om den här händelsen. Sedan är vi medvetna om att det pågår konflikter i vår region, säger Towe Hägg.

Strax före halv nio-tiden meddelade polisen att teknikerna var klara med arbetet och att avspärrningarna hävts.