Flera olyckor har inträffat under morgonen till följd av halkan.
Flera olyckor har inträffat under morgonen till följd av halkan.

Halka på fler ställen i landet

Det har varit mycket halt på vägarna i de södra och västra delarna av Sverige tidigare under lördagen. Och nu håller halkan på att breda ut sig österut i landet.

ANNONS
|

- Den har gått in över småländska höglandet, men även upp mot Mälardalen, säger Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket.

Han säger att Trafikverkets entreprenörer håller på att halkbekämpa de större riksvägarna. Det väntas även ett rejält snöfall i flera områden runt Vänern under eftermiddagen och kvällen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning.

- Vi har inte fått några rapporter ännu av att det har blivit problem på grund av det, men vi har en extra vaksamhet, säger Bengt Olsson till TT tidigt på kvällen.

ANNONS

Förutom snöfallet i Vänernområdet har det även fallit blandad nederbörd över östra Svealand. Det har varit plusgrader på en del håll i Götaland och Svealand under dagen.

- Nu går vi mot ett litet omslag så det är ju fallande temperaturer i kväll och i natt. säger Lovisa Andersson, meteorolog vid SMHI.

När temperaturerna faller finns det en risk för att det kan bli riktigt halt på vägarna.

Tidigare under lördagen inträffade en hel del olyckor i södra och västra Sverige, bland annat var det flera olyckor på E6 i Halland och Bohuslän.

TT

ANNONS