Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En av polisens kriminaltekniker undersöker en lekplats i stadsdelen Sofielund i Malmö med hjälp av uv-lampa sedan en flicka har blivit utsatt för en brutal överfallsvåldtäkt av flera gärningsmän.

Grovt våld vid överfallsvåldtäkt på flicka

En 17-årig flicka har utsatts för en överfallsvåldtäkt och mycket grovt våld av flera gärningsmän på en lekplats i stadsdelen Sofielund i Malmö. Ingen är gripen och polisen utreder eventuella kopplingar till tidigare överfallsvåldtäkter i staden.

- Att försöka hitta eventuella samband blir någonting att titta på för den utredningsgrupp som får ärendet, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen, till TT.

Det 17-åriga offret överfölls under natten till lördagen, skadades och fördes i ambulans till sjukhus.

Fortfarande är ingen misstänkt gripen för brottet, som rubriceras som grov våldtäkt. Många tips har kommit in till polisen, som ber om ännu fler.

"Synnerligen grovt våld"

Gärningsmännen utsatte den 17-åriga flickan för en mycket rå och brutal behandling.

- Det är frågan om synnerligen grovt våld. Jag uppmanar alla som kan veta något att kontakta polisen så vi kan gripa gärningsmännen, säger Andy Roberts, chef för polisområde Norr i Malmö, till Kvällsposten.

- Det här är frågan om gärningsmän som säkert någon eller några känner till och som inte ska skyddas av tystnad, fortsätter han.

Finns likheter

Polisen utreder ytterligare två överfallsvåldtäkter med flera gärningsmän som skett utomhus i Malmö i november. Det finns likheter mellan händelserna. De rör yngre män som inte känner kvinnorna. Alla händelser har också inträffat mellan midnatt och klockan 03.00 och offren har varit ensamma och haft små eller inga möjligheter att kalla på hjälp.

Brottsplatsen för nattens överfall spärrades av för teknisk undersökning. I hopp om att kunna hitta eventuella dna-spår som kan användas som bevisning har en sökhund från en annan del av landet letat igenom platsen. Hunden är speciellt tränad på att hitta spår av sperma.

- Men jag känner inte till resultaten från den tekniska undersökningen, säger Fredrik Bratt.